شومینه
می توانیم شومینه را یکی از وسایل گرمایشی خانه بنامیم که امروز بیشتر جنبه ی تزئینی یافته است. این وسیله ی دکوراتیو که دارای تنوع گسترده است، نظر بسیاری از طراحان داخلی را به خود جلب کرده، چرا که می تواند جلوه ی گرافیکی خانه را افزایش دهد. قرارگیری این وسیله در مرکز خانه، سبب جلب توجه افراد هنگام ورود به منزل می شود. بنابراین در این مطلب قصد داریم با ارائه ی راهکارهای ساده، شما را با کاربردهای شومینه برای زیباسازی فضا، آشنا کنیم.از آن جایی که شومینه نقطه کانونی خانه محسوب می شود، بهتر است قرینه سازی چیدمان در فضا، با توجه به آن صورت گیرد تا جلوه ی بیشتری در خانه ایجاد شود.
بهتر است از قرار دادن وسایل روی لبه شومینه پرهیز کنید زیرا در این صورت علاوه براینکه نمای آن بسته به نظر می رسد جذابیت اشیاء نیز به چشم نمی آید.بنابراین با قرار دادن تعدادی اندک از وسایل با رنگهایی متمایز با چیدمان فضای خانه ، میتوان این وسیله گرمایشی را به یک نقطه کانونی زیبا تبدیل کرد.دیوار شومینه نیز جایی مناسب برای آویزان کردن قاب عکس ها و به خصوص تابلوهای نقاشی است، از تابلوهای نقاشی که دارای رنگ آمیزی های تند وشاد هستند برای تزئین دیوار آن استفاده کنید.همچنین تاقچه آن می تواند مکانی مناسب برای قرار دادن کتاب های نفیس باشد و بهتر است کتاب ها با جلدهای زیبا و اندازه یکسان انتخاب شوند تا این توازن به تاقچه و فضای اطراف حس و حالی زیبا ببخشد.
انواع شومینه
- شومینه برقی
- شومینه گازی
شومینه برقی
یکی ازانواع شومینهها، شومینه برقی است. توان اولیه گرمایشی شومینه برقی از طریق نیروی برق تامین می گردد. شومینههای برقی قابلیت تنظیم دارند و اگر دمای محیط بالا رود براحتی میتوانید با خاموش کردن و کنترل میزان حرارت محیط، تعادل دمایی مناسبی در محیط فراهم نمایید. شومینه های برقیدر مقایسه با انواع دیگر شومینه هامقرون به صرفه ترمی باشد. شومینه برقی برخلاف شومینه هیزمیوشومینه گازی نیازی چندانی به تعمیرات و نگهداری ندارد و هنگام استفاده از این نوع شومینه، نگرانی هم از تولید دود و مشکلات گازهای سمی نخواهید داشت.
مزایای استفاده از شومینه های برقی
- طراحی زیبا
امروزه شومینههای برقی با طرحها، رنگهای متفاوتی تولید میشوند و شما میتوانید با توجه به نوع دکوراسیون خود یک شومینه زیبا تهیه نمایید. - نصب آسان
این شومینهها برای نصب و راه اندازی نیازی به متخصص ندارند. نصب شومینه برقی بسیار آسان است و شما می توانید از روی دفترچه راهنما آن را نصب کنید. شومینه های برقی نیازی به دود کش و خط گاز ندارند. شومینه های برقی دارای قابلیت جابجایی می باشند و حتی در صورت نیاز ، می توانید براحتی شومینه را از محل نصب جدا کرده و در مکان دیگری نصب نمایید. - دوام طولانی دستگاه
شومینههای برقی نسبت به شومینه های دیگر دارای دوام بیشتری می باشند.زیرا به هیچ سوختی مانند گاز و چوب نیاز ندارند و در آن هیچ محفظه احتراقی مانند شومینههای سنتی در نظر گرفته نشده است. علاوه بر این بدنه خارجی شومینه با رنگ و مواد ضد خوردگی ساخته شده و بسیار مقاوم است. - کنترل آسان
بیشتر شومینههای برقی دارای کنترل از راه دور می باشند و شما میتوانید از راه دور عملکرد شومینه را کنترل نمایید. علاوه بر این قابلیت تنظیم دستگاه از روی بدنه شومینه نیز وجود دارد. - گرمای کافی
با توجه به اینکه شومینه های برقی بدون استفاده از دودکش، گرما را به طور مستقیم پراکنده میکنند، بنابراین گرما از بین نرفته و در تمام اتاق پخش خواهد گردید. - بدون نیاز به گاز
شومینه های برقی کاملا ایمن هستند زیرا به هیچ سوختی مانند گاز نیاز ندارند، بنابراین هیچ نوع خطر گاز گرفتگی و .... وجود ندارد.
شومینه گازی
یکی دیگر ازانواع شومینه ها شومینه های گازی می باشند. شومینه گازی از نظر ظاهری شبیه شومینه هیزمی و چوبی است، با این تفاوت که به جای چوب و هیزم با گاز کار کرده و دوده ایجاد نمیکند و گرما و حرارت بیشتری نسبت به شومینه چوبی و هیزمی تولید می نمایند.
شومینه گازی دارای شعله ی قابل کنترل و تنظیم ، طراحی متنوع و زیبا می باشد.
نکات ایمنی لازم در استفاده از شومینه
- ابتدا شیر گاز و لوله تامین کننده گاز شومینه را به دقت بررسی کنید تا مطمئن گردید که هیچ جای آن ترک یا نشتی ندارد و امکان نشت گاز در طول مسیر و ایجاد احتراق در بیرون از فضای شومینه وجود نداشته باشد.
- توجه : به منظور جلوگیری از خطر نشتی گاز ، شومینه بایستی مجهز به ترموکوپل و شیر جداگانه دستی ربع گرد قطع و وصل گاز باشد.
- شیر شومینه بایستی خارج ازآن قرارداده شود تا در هنگام آتش سوزی احتمالی بدون هرگونه آسیب بتوان گاز را قطع نمود.
- بدلیل انتقال حرارت از اجاق به رابط شیر اصلی گاز حتماً بایستی از لوله های مسی فشارقوی و اتصالات مطمئن استفاده شود.
- شیر را در پایان فصل زمستان بسته و خروجی آنرا با درپوش مسدود نمایید.
- شعله زرد به معنی تولید گازسمی میباشد ،پس هیچوقت به منظور رقص نور شعله، شومینه را عمداً زردسوز ننمائید.
- نحوه ساخت تنوره آجری شومینه بایستی به نوعی باشد که اولاً به سهولت مکنده گازهای حاصل از احتراق باشد و ثانیاً جهت دهنده گازهای حاصل از احتراق به سمت بالا و دودکش فلزی تعبیه شده ( در بخش فوقانی ) باشد.
- در ضمن اجاق آن بایستی کاملاً در راستا و زیر دودکش قرار داده شود تا گازهای حاصل از احتراق به فضای اتاق نفوذ نکند.
- برای خروج سهل و ایمن گازهای حاصل از احتراق از دودکش به قطر ۱۵ سانتیمتر استفاده شود.
- ارتفاع دهانه نمای دودکش نبایستی آنقدر زیاد باشد که بخشی از گازهای حاصل ازاحتراق به محل سکونت شما نفوذ نماید. برای ساخت شومینه نیاز به مشاوره با کارشناسان معتبر می باشد.
- دودکش شومینه بایستی بدون درز تا بالای بام ادامه داشته و حتماً دارای کلاهک اچ باشد.
- به علت نفوذ گازسمی حتی الامکان در آن از دودکش آجری اکسید کربن استفاده نگردد.
- همچنین دودکش باید مستیماً تا بالای بام(بدون استفاده از زانوهای متعدد) ادامه داشته باشد.
- قبل ازروشن نمودن شومینه حتماً از بازبودن دریچه آن (دمپر) اطمینان حاصل نمایید . چنانچه دمپر درحالت بسته باشد ، تمامی گازهای سمی ناشی از احتراق به فضای مسکونی برگشته و خطرناک می باشد.
- نصب شومینه در آپارتمانهای کوچک می تواند خطرساز باشد . در اینگونه مواقع ترجیحاً از بخاری گازی استفاده کنید.
در سایت فروش آنلاین تاسیسات کلاب انواع شومینه های دکوراتیو و متنوع، آوالون و تابان با گارانتی معتبر و شرکتی در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.