دستگاه تب سنج

فیلتر

دستگاه تب سنج همانطور که از نام آن مشخص است، وسیله‌ای است که به جهت مشخص کردند درجه حرارت بردن به کار می‌رود.

این روزها بعد از شیوع بیماری کرونا و تشدید آن، استفاده از تب سنج بسیار گسترده و به نوعی عمومی شده است.

تقریبا تمام ادارات، شرکت‌ها و کارخانه‌ها، درجه حرارت کارمندان خود را با اسفاده از دستگاه تب سنج قبل از ورود، مشاهده می‌کردند.

این دستگاه را نزدیک پیشانی فرد، بدون تماس با پوست بدن، قرار می‌دهند و میزان حرارت بدن روی صفحه دیجیتالی دستگاه حک می‌گردد.

معمولا این دستگاه‌ها قابلیت اندازه گیری حرارت از ۳۲ تا ۴۳ درجه سانتیگراد را دارند.

دقت اندازی گیری این دستگاه‌ها بسیار بالا و معمولا تا 0.3 درجه سانتیگراد بوده و دارای قابلیت هشدار درجه حرارت بالا هستند.

دستگاه‌های تب سنج معمولا با باتری کار می‌کنند و دارای حافظه داخلی هستند.

این دستگاه بسیار ایمن و بهداشتی می‌باشد.

از دیگر فواید دستگاه می‌توان به قابلیت کارکرد در تاریکی، قابلیت تنظیم خاموشی خودکار و امکان اندازه‌گیری دمای اشیا و محیط اشاره کرد.

دماسنج ابزاری است که دما را اندازه گیری می کند. می تواند دمای یک جامد مانند غذا، مایعی مانند آب یا گازی مانند هوا را اندازه گیری کند. سه واحد اندازه گیری معمولی برای دما عبارتند از: سانتیگراد، فارنهایت و کلوین.

مقیاس سلسیوس

مقیاس سلسیوس بخشی از سیستم متریک است. سیستم اندازه گیری متریک همچنین شامل واحدهای جرم مانند کیلوگرم و واحدهای طول مانند کیلومتر است. سیستم متریک، از جمله سلسیوس، سیستم رسمی اندازه گیری تقریباً برای همه کشورهای جهان است. بیشتر زمینه های علمی دما را با استفاده از مقیاس سانتیگراد اندازه گیری می کنند. صفر درجه سانتیگراد نقطه انجماد آب و 100 درجه سانتیگراد نقطه جوش آب است.

سه کشور از مقیاس سلسیوس استفاده نمی کنند. ایالات متحده، برمه و لیبریا از مقیاس فارنهایت برای اندازه گیری دما استفاده می کنند. با این حال، حتی در این کشورها، دانشمندان از مقیاس سلسیوس یا کلوین برای اندازه گیری دما استفاده می کنند. آب در دمای 32 درجه فارنهایت یخ می زند و در دمای 212 درجه فارنهایت می جوشد.

مقیاس کلوین

مقیاس کلوین توسط فیزیکدانان و دانشمندان دیگری که نیاز به ثبت دمای بسیار دقیق دارند استفاده می شود. مقیاس کلوین تنها واحد اندازه گیری است که دما را برای «صفر مطلق»، یعنی فقدان کل انرژی گرمایی، شامل می شود. این امر مقیاس کلوین را برای دانشمندانی که دمای اجسام را در مناطق سرد فضای بیرونی محاسبه می کنند ضروری می کند. آب در 273 کلوین یخ می زند و در 373 کلوین می جوشد. ما دمای بیرون را در مقیاس کلوین نمی خوانیم زیرا از اعداد زیادی استفاده می کند – یک روز 75 درجه فارنهایت به عنوان 297 کلوین خوانده می شود!

انواع دماسنج

مایع در هنگام گرم شدن با سرعت منظم و قابل اندازه گیری منبسط می شود. به همین دلیل، شکل رایج دماسنج حاوی مایعی در یک لوله شیشه ای باریک است. جیوه یکی از آشناترین مواد مورد استفاده در دماسنج مایع است. مایعات دیگری مانند نفت سفید یا اتانول نیز ممکن است در این نوع دماسنج ها استفاده شود.

هنگامی که گرما افزایش می یابد، مایع از یک کاسه یا لامپ به ناحیه خالی منبسط می شود و از لوله بالا می رود. هنگامی که دما کاهش می یابد، مایع منقبض می شود و دوباره پایین می آید. دماسنج های مایع اغلب شامل هر دو مقیاس درجه حرارت سانتیگراد و فارنهایت هستند که در دو طرف لوله نمایش داده می شوند.

حداکثر دماسنج یک نوع آشنا از دماسنج مایع است. در یک دماسنج حداکثر، مایع به سمت لوله شیشه ای رانده می شود، اما وقتی دما پایین می آید، نمی تواند به راحتی سقوط کند. حداکثر دما در یک بازه زمانی مشخص را می توان پس از حذف دماسنج از محیط مشاهده کرد. حداکثر دماسنج معمولا برای اندازه گیری دمای بدن افراد استفاده می شود.

دماسنج های مایع

دماسنج های مایع را می توان با توجه به نوع مایع مورد استفاده محدود کرد. به عنوان مثال، عطارد در 38.83- درجه سانتیگراد (37.89- درجه فارنهایت) جامد می شود. دماسنج های جیوه ای نمی توانند دمای زیر این نقطه را اندازه گیری کنند. الکل ها مانند اتانول در حدود 78 درجه سانتیگراد (172 درجه فارنهایت) می جوشند. آنها را نمی توان برای اندازه گیری دمای بالاتر از این نقطه استفاده کرد.

برای اندازه گیری دما بر حسب کلوین نمی توان از جیوه و دیگر دماسنج های مایع استفاده کرد. دماسنج های کلوین معمولاً دستگاه های الکتریکی هستند که می توانند تغییرات کوچک در تابش را ثبت کنند. این تغییرات قابل مشاهده نیستند و ممکن است فشار هوا را به اندازه کافی برای افزایش سطح جیوه در دماسنج مایع تغییر ندهند.

دماسنج های الکترونیکی با ابزاری به نام ترمیستور کار می کنند. یک ترمیستور مقاومت خود را در برابر جریان الکتریکی بر اساس دما تغییر می دهد. یک کامپیوتر مقاومت ترمیستور را اندازه گیری می کند و آن را به یک عدد دما تبدیل می کند.

دماسنج های دیگر

امروزه دماسنج های تخصصی برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، یک سرماسنج دمای بسیار پایین را اندازه گیری می کند. کرایومتر برای اندازه گیری دما در فضا استفاده می شود. پیرومترها برای اندازه گیری دماهای بسیار بالا استفاده می شوند. صنعت فولاد از پیرومتر برای اندازه گیری دمای آهن و سایر فلزات استفاده می کند.

به عنوان مثال، ستاره شناسان از دماسنج های مادون قرمز برای اندازه گیری دما در فضا استفاده می کنند. دماسنج های مادون قرمز تشعشعات مادون قرمز را در فواصل دور تشخیص می دهند و آن را با دمای سطح خاصی مرتبط می کنند. در سال 1965، یک دماسنج مادون قرمز تشعشعات با دمای 3 کلوین (270- درجه سانتیگراد/454- درجه فارنهایت) را در تمام جهات در فضا تشخیص داد. اخترشناسان استنباط کردند که این تابش بسیار سرد احتمالاً بقایای ضعیف انفجار بزرگ – انبساط جهان از یک نقطه واحد است که تقریباً 13.82 میلیارد سال پیش آغاز شده است.

مربیان ورزشی از دماسنج های قرصی برای پیشگیری و درمان بیماری های مرتبط با گرما مانند گرمازدگی استفاده می کنند. یک دماسنج قرص پس از بلعیده شدن، اطلاعات مربوط به دمای مرکزی بدن را به مدت 18 تا 30 ساعت منتقل می کند. دماسنج های قرصی از کریستال های مایع برای ردیابی تغییرات حرارت بدن و انتقال امواج رادیویی به منبعی خارج از بدن استفاده می کنند که این داده ها را ثبت و نمایش می دهد.

محققان دانشگاه هاروارد نانو دماسنج ابداع کرده‌اند که قادر به اندازه‌گیری تغییرات دما در داخل یک سلول زنده است. محققان با استفاده از یک “سوزن” نانوسیمی، نانوبلورهای کربنی را به داخل سلول تزریق می کنند. طول این کریستال ها کمتر از 5 نانومتر است (یک ورق کاغذ 100000 نانومتر ضخامت دارد) و نوسانات فوق العاده کوچک دما را تشخیص می دهند. اکنون دانشمندان در حال توسعه فناوری‌های نانوکریستالی هستند که می‌توانند دمای سلولی را تغییر دهند.

انواع تب سنج و کاربرد آن ها

قطعا برای شما نیز پیش آمده است که به یک تب سنج نیاز داشته باشید و بخواهید یکی از انواع آن را خریداری نمایید. به طور کلی دما سنج های طبی به دو نوع دیجیتالی و غیر دیجیتالی تقسیم بندی می گردند. اولین دماسنجی که اختراع شد لوله ای شیشه ای بود که در داخل آن جیوه وجود داشت. این نوع تب سنج را می توان زیر بغل و سایر جاهای بدن قرار داد تا دمای واقعی بدن را نشان دهد. بعد از ساخته شدن دما سنج جیوه ای نوعی دیگر از تب سنج به بازار آمد که دماسنج نواری نام داشت. این نوع دما سنج با قرار گرفتن بر روی پیشانی بیماری می تواند دمای بدن را مشخص نماید.

بعد از جهش تکنولوژی انواع تب سنج دیجیتالی به بازار آمد که دقت آن ها بسیار بیشتر و بهتر از سایر انواع دما سنج بود. دما سنج های دیجیتالی در دو دسته تماسی و غیر تماسی وجود دارد که با توجه به کاربرد و نحوه ی استفاده یکی از آن ها را انتخاب می نمایند. برای داشتن یک انتخاب مناسب بهتر است قبل از خرید نحوه ی کار هر یک را مورد بررسی قرار دهید.

تفاوت تب سنج های تماسی با غیر تماسی چیست؟

شاید برای شما نیز جالب باشد که تفاوت دماسنج های تماسی با غیر تماسی را بدانید. در واقع نوع تماسی باید توسط بدن لمس گردد اما نوع غیر تماسی لزومی برای لمس ندارد و می تواند بدون لمس کردن بدن دمای بدن فرد را نشان دهد. شاید این سوال در ذهن شما پیش آید که کدام یک از این دستگاه ها دقیق تر عمل می کنند و چه فرقی بین این دو وجود دارد.

تب سنج تماسی در واقع باید یک وسیله شخصی باشد قطعا استفاده چند نفر از یک دما سنج ممکن است بهداشتی نباشد و باعث انتقال بیماری از یک فرد به فرد دیگر گردد. در مکان های عمومی برای تشخیص بیماری های واگیردار استفاده از دستگاه تماسی شاید فکر خوبی نباشد. این در صورتی است که دستگاه غیر تماسی می تواند کاملا بهداشتی و بدون انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر دمای بدن افراد را مشخص نماید. همچنین در بیمارانی که لمس تب سنج بر روی بدن خود را دوست ندارند می توان از دستگاه های غیر تماسی استفاده نمود. در واقع میزان دقت در هر دو نوع دستگاه یکسان می باشد.

کدام نوع تب سنج برای نوزادان مناسب است؟

استفاده تب سنج برای نوزادان از موضوعات مهمی است که مادران با آن درگیر هستند. معمولا استفاده از دما سنج های دیجیتالی تماسی می تواند انتخاب خوبی برای اندازه گیری دمای بدن نوزاد باشد. شما می توانید این نوع دستگاه را در زیر بغل کودک قرار دهید و بعد از چند ثانیه دمای بدن را ببینید، یا اینکه می توانید این دستگاه را زیر زبان نوزاد قرار دهید و از این طریق وجود تب را در بدن فرزندتان تشخیص دهید.

در مواردی استفاده از انواع تب سنج غیر تماسی نیز برای نوزادان توصیه می گردد. در برخی از بیماری ها نوزادان دارای حساسیت های خاص پوستی هستند و یا سایر مشکلات را دارند که به راحتی نمی توان از طریق دستگاه های تماسی دمای بدن را اندازه گیری نمود. در این موارد توصیه می گردد که از دستگاه های دیجیتالی غیر تماسی برای نوزادان استفاده گردد. موضوع تب در نوزادان و کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. کودکان تا سن مشخصی اگر دچار تب های شدیدی شوند ممکن است عارضه های جدی جسمی و ذهنی برایشان رخ دهد. بهتر است تمام مادران یک دستگاه تب سنج دقیق را برای فرزند خود تهیه نمایند.

چگونه از تب سنج استفاده نماییم؟

معمولا طریقه استفاده از این دستگاه ها آسان و ساده می باشد. اگر از یک دستگاه دیجیتالی تماسی استفاده می کنید باید دکمه موجود را فشار داده و منتظر شوید تا نمایشگر به حالت آماده باش قرار گیرد. بعد از آماده شدن دستگاه آن را زیر بغل و یا زیر زبان خود قرار دهید و تا زمانی که زنگ هشدار آن به صدا درنیامده است آن را از بدن خود جدا نکنید. بعد از شنیدن صدای هشدار می توانید تب سنج را برداشته و دمای بدن خود را مشاهده نمایید. دمای طبیعی بدن انسان بین ۳۵ تا ۳۷ می باشد و اگر عدد دستگاه بیشتر از ۳۷ بود این بدین معنی است که شما تب دارید.

در دما سنج های غیر تماسی لازم نیست دستگاه را به بدن خود بچسبانید. شما می توانید تنها با نزدیک کردن دستگاه بر روی پیشانی میزان دمای بدن خود را اندازه گیری نمایید.

به طور کلی وجود هرگونه تب و افزایش دمای بدن نشانی از یک اختلال و یا عفونت در بدن می باشد. اگر در خانه دمای بدن خود و یا فرزندتان را اندازه گیری نمودید و به این نتیجه رسیدید که در بدن تب وجود دارد، بلافاصله به پزشک و یا یک مرکز درمانی در نزدیک ترین محل زندگی خود مراجعه نمایید. همیشه تب را جدی بگیرید

چرا باید دستگاه تب سنج را از تاسیسات کلاب بخرید؟

فروشگاه اینترنتی تاسیسات کلاب با جمع آوری بهترین‌های دستگاه تب سنج توانسته تا مجموعه مناسبی را به شما معرفی کرده و خیالتان را بابت اصالت و خدمات پس از فروش آن نیز راحت کند.

شما به راحتی می‌توانید محصولات را بررسی کنید و خرید خود را انجام دهید.

در ادامه به محصولات تاسیسات کلاب در دسته تب سنج نگاهی بیاندازید و اگر سوالی داشتید با مشاوران ما درواحد فروش در تماس باشید.