پنکه

فیلتر

پنکه یکی از سنتی‌ترین و ساده‌ترین تجهیزاتی است که برای گردش هوا در فضاهای بسته مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه حتی با پیشرفت علم و ظهور تجهیزات سرمایشی مانند کولر و اسپلیت، همچنان در اکثر منازل و اتاق کار، پنکه به کار می‌آید.

پنکه‌ها دارای مکانیزم ساده و پره‌های مورب هستند.

این پره‌ها با چرخیدن محور آن‌ها به وسیله الکتروموتور باعث جابجایی هوای محیط شده و حس خنکی را به ساکنین منتقل می نمایند.

علت این خنکی افزایش گردش هوا و جابجایی تعریق از سطح پوست است.

این تجهیزات در انواع دیواری، رومیزی، پایه دار، ایستاده،رطوبت زن و سقفی تولید و با قیمت نسبتا ارزان عرضه می‌گردند.

جدیدترین نوه پنکه‌ها دارای ویژگی تزریق رطوبت به محیط و ایجاد خنکی بیشتر و سلامت تنفسی هستند.

اما متداول‌ترین نوع این تجهیز، پنکه رومیزی و ایستاده می‌باشند که به آسانی در هر مکانی قابلیت استفاده دارند.

از جمله دیگر فواید پنکه‌ها، وزن سبک، ابعاد نسبتا کوچک، نگهداری و جابجایی آسان می‌باشد.

در مقاطعی از سال که دمای هوا روزانه تغییرات محسوسی دارد، استفاده از پنکه به دلیل راه‌اندازی و جمع‌آوری آسان، بسیار کاربردی خواهد بود.

انواع فن برای انتقال هوا در اتاق شما

فن های الکتریکی به گردش هوا در یک اتاق کمک می کنند. و بنابراین اساساً یک اثر خنک کننده ایجاد می کنند. ما عمدتاً از آنها در خانه‌ها و دفاتر خود استفاده می‌کنیم. اما همچنین می‌توانیم پنکه‌های الکتریکی را برای خنک‌کردن در اتومبیل‌ها، رایانه‌ها، سیستم‌های HVAC، قطارها، اتوبوس‌ها و بسیاری مکان‌های دیگر ببینیم. انواع مختلفی از فن ها وجود دارد. اول اینکه طرفداران A.C و D.C داریم.

سپس، ما فن‌های پروانه‌ای (محوری)، فن‌های گریز از مرکز (شعاعی)، فن‌های جریان مرکب، فن‌های شناور مماس و غیره داریم. طبقه‌بندی محبوب دیگر بر اساس طراحی شکل و اندازه کلی فن‌ها است. در این راهنما، ما نگاهی به انواع محبوب فن ها خواهیم انداخت.
فن یک ماشین پره دوار است که معمولاً با برق کار می کند و جریان هوای مداوم را فراهم می کند. این در اصل یک وسیله الکترومکانیکی است که انرژی الکتریکی را می گیرد. و آن را به انرژی مکانیکی چرخشی (برای ایجاد جریان هوا) تبدیل می کند.

در فصل تابستان و گرما از سقفی، پنکه های پایه دار یا پنکه های رومیزی برای گردش بیشتر و تبخیر عرق استفاده می کنیم. فن های پایه دیواری و فن های اگزوز به کشیدن یا فشار دادن هوا از گاراژها، حمام ها، کارگاه ها کمک می کنند.

آیا می دانید چرا پنکه سقفی خازن دارد؟ برای فهمیدن این موضوع، راهنمای اهمیت خازن های فن سقفی را بخوانید.

انواع مختلف فن

حال اجازه دهید نگاهی به انواع رایج و محبوب فن ها بیندازیم. ما فقط فن‌های بزرگ‌تری را که می‌توانید در خانه‌ها، ادارات و صنایع کوچک پیدا کنید، اضافه کردیم. چندین نوع دیگر از فن ها مانند فن های رادیاتور، فن های کامپیوتر، فن های یونیورسال (پنکه هایی که با منبع تغذیه AC و DC کار می کنند) و غیره وجود دارد.

در اینجا لیستی از 13 نوع فن وجود دارد که ما به طور مرتب در زندگی روزمره خود از آنها استفاده می کنیم.

سقفی
فن های پایه
رومیزی / پنکه های رومیزی
فن های طبقه
طرفداران برج
اگزوز فن ها
دیواری
فن های پنجره
طرفداران جعبه
کابینت
فن های بدون تیغه
هواداران مه پاش
فن های صنعتی

اجازه دهید به طور خلاصه در مورد این طرفداران یک به یک ببینیم.

 سقفی

محبوب ترین پنکه ای که ما در منازل و ادارات از آن استفاده می کنیم پنکه سقفی است. همانطور که از نام آن پیداست، یک پنکه سقفی از سقف اتاق آویزان شده و هوا را در کل اتاق به گردش در می آورد. شما می توانید آن را از سقف صاف، سقف شیبدار، سقف بلند، فلاش و غیره نصب کنید.

پنکه های سقفی دستگاه های نسبتاً ارزانی هستند که نصب و کار با آنها بسیار آسان است. برخی از پنکه های سقفی نیز دارای گزینه چرخش معکوس هستند که در فصل زمستان مفید است.

فن های رومیزی /  رومیزی

اگر پنکه ای می خواهید که بتوانید به راحتی آن را از اتاقی به اتاق دیگر حمل کنید، اولین گزینه محبوب آن پنکه رومیزی یا رومیزی است. این پنکه ها به طور قابل توجهی کوچکتر از پنکه های سقفی هستند و می توانید آنها را روی میز، میز، چهارپایه یا حتی روی زمین قرار دهید.

از آنجایی که فن های میز کوچک و جهت دار هستند، اکثر آنها دارای ویژگی نوسانی هستند. این به فن اجازه می دهد تا به صورت افقی بین دو زاویه نوسان کند تا منطقه بیشتری را پوشش دهد.

حتی پنکه های رومیزی کوچکتر از خروجی های USB (یا آداپتورهای دیواری) وجود دارد. برای جریان مستقیم هوا می توانید این فن ها را روی میز کار یا میز کامپیوتر خود قرار دهید.

فن های پایه

اگر یک پنکه رومیزی معمولی بردارید و یک پایه را در پشت آن ثابت کنید، اساساً به فن پایه تبدیل می شود (این توضیح فقط برای درک آسان است). فن پایه به عنوان فن پایه نیز شناخته می شود زیرا دارای پایه قابل تنظیم ارتفاع برای تغییر وضعیت عمودی فن و پایه محکم برای پایدار کردن آن به صورت عمودی است.

مانند فن های رومیزی، حتی پنکه های پایه دار دارای ویژگی نوسانی هستند. همچنین می‌توانید این پنکه‌ها را از اتاقی به اتاق دیگر حمل کنید، زیرا آن‌قدرها سنگین نیستند (و در صورت نیاز برای حمل می‌باشند).

طرفداران برج

مانند فن های پایه، فن های برج نیز ماهیتی عمودی دارند. اما تفاوت اصلی این است که یک فن پایه یک فن محوری است (موتور در مرکز توپی که پره ها به آن متصل می شوند) در حالی که یک فن برجی دارای یک فن از نوع دمنده گریز از مرکز است.

پنکه های برج به دلیل ساختار محصور شده اندکی فانتزی نسبت به انواع دیگر پنکه ها به نظر می رسند. مزیت پنکه های برجی این است که به دلیل طراحی بلند و باریک، فضای بسیار کمتری را اشغال می کنند.

فن های طبقه

همانطور که از نام آن پیداست، ما از فن های کفی روی زمین استفاده می کنیم. در نگاه اول، پنکه های کفی بسیار شبیه به پنکه های رومیزی به نظر می رسند، اما اگر دقت کنید، معمولاً عملکرد نوسانی ندارند.

علیرغم اندازه، فن های کف بسیار قدرتمند هستند و مردم از آنها در اتاق نشیمن، پاسیو، بالکن و حتی در تراس استفاده می کنند تا هوا را در سطح پاهای ما منفجر کنند.

اگزوز فن ها

کار اصلی اگزوز فن ها کشیدن هوا (در درجه اول هوای گرم) و پرتاب آن به بیرون است. از این رو، می توانید آنها را نزدیک به سقف (این جایی است که بیشتر هوای گرم و دود به دلیل چگالی کم آن باقی می ماند) در آشپزخانه ها، گاراژها، حمام ها و حتی اتاق خواب ها مشاهده کنید.

اگزوز فن ها معمولا دارای تیغه های چرخشی بسیار بالایی هستند اما برخی از آنها با سرعت قابل تنظیم عرضه می شوند. ترکیبی از یک پنکه سقفی و یک پنکه اگزوز اتاق را بدون واحد تهویه مطبوع خنک می کند.

اجزای فن بر اساس نوع آنها

فن یک وسیله الکترونیکی است که وظیفه تولید باد را دارد تا هوای اطراف خنک‌تر شود. به طور کلی فن ها برای تهویه مطبوع، تهویه، خوشبو کننده هوا و خشک کن ها مفید هستند.

فن ها بر اساس نوع خود اشکال مختلفی ارائه می دهند. نوع پنکه ای که انتخاب می کنید می تواند با توجه به نیاز شما تنظیم شود. در زیر توضیحاتی در مورد قطعات فن بر اساس نوع ارائه شده است:
اولین نوع پنکه، پنکه دیواری است. این پنکه به دلیل نصب روی دیوار در اتاق بزرگ قابل استفاده است. گاهی به صورت دائمی و نیمه دائمی نصب می شود. قطعات موجود در یک پنکه دیواری به شرح زیر است:

گارد جلو عملکردی دارد که پروانه را از لمس شدن هنگام چرخش محافظت می کند.

فن بلید به عنوان پروانه ای مفید است که با روشن شدن فن باد تولید می کند.

گارد عقب به عنوان محافظ موتور در پشت فن عمل می کند.

براکت های گردان دارای عملکردی برای پوشش یا چسب پیچ ایمنی هستند.

پیچ ایمنی برای بدنه فن در نظر گرفته شده است که بعداً به براکت های چرخان می پیوندد.

پنکه ایستاده

نوع بعدی پنکه، پنکه ایستاده است. مزیت این فن این است که در صورت نیاز می توان آن را بالا و پایین کرد. در زیر توضیحاتی در مورد قطعات روی فن ایستاده ارائه شده است:

محافظ عقب به عنوان محافظ تیغه هنگام چرخش یا عدم چرخش مفید است.

با روشن شدن فن، تیغه باد تولید می کند.

پانل دما عملکردی برای تنظیم سرعت باد مورد نیاز از کوچک به بزرگ دارد.

موتور به عنوان یک ماشین عمل می کند که در تنظیم کار فن به طور کلی کار می کند.

اتصال بیرونی روی یک پنکه ایستاده باعث طولانی شدن یا بالا بردن فن می شود.

پایه پایه قطعه ای است که به عنوان یک پله از فن مفید است.

پنکه آویزان

پنکه های سقفی که قدمت آن به 500 سال قبل از میلاد در هند برمی گردد، متداول ترین پنکه در سرتاسر جهان است و همانطور که از نامش پیداست، روی سقف شما نصب می شود.

در حالی که اجداد این فن به صورت دستی با سیم و بعداً با جریان های آب جاری (پنکه های چرخشی در ایالات متحده دهه 1870) کار می کردند، فرزندان امروزی (خوشبختانه) با برق کار می کنند.

این فن ها برای پخش یکنواخت هوا در اطراف اتاق خوب هستند، به لطف توپی چرخشی که روی آن نصب شده اند و به گردش خون کمک می کند.

علاوه بر این، این نوع فن ها معمولاً از وسط اتاق/سقف آویزان می شوند، به این معنی که انتقال هوا به طور مساوی در کل اتاق وجود دارد.

پنکه های آویز، همانطور که از نامش پیداست، معمولاً این پنکه ها را روی سقف آویزان می کنند و ظاهری متفاوت با پنکه های دیواری یا سایر پنکه ها دارند.

یکی از مزایای پنکه های آویز این است که فضا را اشغال نمی کنند، زیرا روی سقف قرار می گیرند. قطعات این پنکه آویزان عبارتند از:

دستگاه نصب، این قسمت قسمتی است که به عنوان اتصال بین فن و سقف محل نصب آن عمل می کند.

آهن در اتصال پره ها نقش دارد تا با روشن شدن فن به درستی بچرخند.

پره های فن برای تولید باد مفید هستند.

بخش فن کنترل از راه دور که سرعت و حرکت فن آویزان را تنظیم می کند.

مینی فن

پنکه مینی پنکه ای است که بیشترین تقاضا را به خصوص توسط خانم ها دارد. عملکرد آن مانند سایر فن ها است، اما این فن دارای یک مزیت است که می توان آن را همه جا حمل کرد. این فن به صورت قابل حمل طراحی شده است.

مینی فن ها معمولاً قبل از استفاده به باتری یا شارژ نیاز دارند. اگر فن شارژ است، پس اگر تمام شد، باید دوباره شارژ شود.

قطعات این مینی فن به شرح زیر است:

گارد جلو حفاظ فن است که از تیغه محافظت می کند.

عملکرد تیغه هنگام چرخش فن هوا تولید می کند.

عملکرد گارد عقب برعکس گارد جلو است که محافظت از تیغه از پشت است.

پایه پایه مکانی است که مینی پنکه می ایستد، می توان آن را روی میز قرار داد و یا با دست نیز آن را نگه داشت.

فن AC

پنکه AC شکل متفاوتی دارد زیرا شکل این پنکه مربعی است. این همان عملکردی است که باعث ایجاد باد می شود، بنابراین اتاق را خنک و تازه می کند. امروزه بسیاری از افراد شروع به استفاده از فن های AC کرده اند زیرا شکل آن در مقایسه با پنکه های معمولی لوکس و زیبا به نظر می رسد.

یکی از مزایای فن AC این است که در مصرف برق صرفه جویی می کند، فقط حدود 10-30 وات مصرف می کند. تعمیر و نگهداری فن AC نیز آسان است و می توان از آن در داخل و خارج از منزل استفاده کرد. در اینجا قطعات فن AC آورده شده است:

گارد جلو به عنوان محافظ تیغه فن در هنگام چرخاندن پره ها برای تولید باد عمل می کند.

دکمه روشن/خاموش روی فن AC عملکردی برای روشن یا خاموش کردن فن دارد.

دکمه کنترل سرعت باد مورد نیاز برای خنک و تازه کردن اتاق را تنظیم می کند.

تهویه هوا بخشی از فن است که برای تولید هوا می چرخد.

یک پنکه واقعاً مورد نیاز است، مخصوصاً وقتی هوا گرم است. خوب از توضیحاتی که در مورد انواع فن ها و قطعات آن ها داده شده است می توانید متناسب با نیاز خود یکی را انتخاب کنید.

پنکه های دیواری

ما یک پنکه دیواری یا دیواری را به دیوار وصل می کنیم. اگر سقف بسیار بلندی دارید که حتی با یک میله پایین هم پنکه سقفی بی فایده به نظر می رسد یا اتاقی بسیار کوچک با فضای کافی برای قرار دادن پنکه میزی یا پایه ای ندارید، این پنکه ها بسیار کاربردی هستند.

ظاهری بسیار شبیه به فن های رومیزی معمولی دارند و به راحتی می توانید با استفاده از رشته های کششی آن سرعت و نوسان را کنترل کنید.

فن های پنجره

درست مانند فن های اگزوز که هوای گرم را از اتاق بیرون می کشند و آن را به بیرون هل می دهند، پنکه پنجره دقیقا برعکس عمل می کند. هوای تازه را از بیرون می کشند و به داخل اتاق می اندازند. از نام آن مشخص است که یک پنکه معمولاً در پنجره ای با یک یا دو فن قرار می گیرد.

مزیت اکثر پنکه های پنجره ای این است که می توانید جهت فن (موتور) را برعکس کنید تا هر زمان که به آن نیاز داشتید به عنوان یک اگزوز یا فن ورودی عمل کند.

طرفداران جعبه

پنکه باکس یک پنکه بسیار همه کاره است که می توانید از آن به عنوان پنکه کف، پنکه پنجره یا پنکه رومیزی استفاده کنید. بدنه بیرونی پنکه جعبه ای دارای ساختار جعبه ای (مربع) است که در آن یک فن محوری تیغه ای قرار دارد.
فن های کابینت
فن کابینتی یک فن مخصوص است که معمولاً با کانال های HVAC کار می کند. ما در واقع آنها را به کانال های AC موجود می چسبانیم تا جریان هوای خنک از واحد تهویه مطبوع را افزایش دهیم.

هواداران مه پاش

یکی دیگر از فن های تخصصی، فن مه پاش است. همانطور که از نام آن پیداست، غبار را به اطراف پرتاب می کند و در نتیجه هوای خنک را به داخل اتاق می ریزد. برای اینکه فن های مه پاش کار کنند، نیاز به تامین مداوم آب دارند. سپس این آب با کمک پمپ های آب و نازل های مخصوص به صورت غبار بسیار ریز در می آید.

طرفداران مه پاش در کشورهای گرمسیری به ویژه در مکان های عمومی مانند مراکز خرید یا ورودی سالن های سینما بسیار محبوب هستند. مکان های دیگری که می توانید از فن های مه پاش استفاده کنید، ایجاد مهمانی های استخر، در باغ ها و غیره است.

فن های بدون تیغه

نوع مدرنتر پنکه، پنکه بدون پره است. در حالی که ممکن است نوعی جادو به نظر برسد، اما کار یک فن بدون پره بسیار ساده است. تیغه ها (یا پره های چرخشی) فن در پایه (ساختار زیر فن اصلی) پنهان شده اند. سپس هوا از این تیغه ها با استفاده از ساختار حلقوی خارج می شود.

فن های صنعتی

حتی با وجود اینکه فن های صنعتی بسیار بزرگ و قدرتمند از آنچه تاکنون در مورد آن صحبت کردیم، به این فکر افتادیم که یک نمای کلی از آنها را فقط به عنوان مقایسه درج کنیم. فن های صنعتی معمولاً فن های محوری بزرگ با موتورهای بسیار قوی هستند. آنها به فشار دادن مقادیر زیادی هوا (یا گازها) در کارخانه ها، انبارها و صنایع کمک می کنند.

فن های پنجره

پنکه های پنجره ای، همانطور که از نام آن پیداست، به گونه ای طراحی شده اند که در چارچوب پنجره قرار می گیرند و اگرچه در اتاق خواب ها نیز استفاده می شوند، اما بیشتر در آشپزخانه ها و حمام ها به عنوان وسیله خنک کننده و هواکش اگزوز استفاده می شوند.
فن های پنجره ای یا فن های محوری معمولاً دارای دو فن مجزا هستند که با آنها اتاق را خنک می کنند – یکی هوای خنک را از بیرون می کشد و پخش می کند، در حالی که دیگری به عنوان یک فن اگزوز عمل می کند و هوای گرم را از اتاق به بیرون خارج می کند.

پنکه های پنجره ای می توانند یک، دو یا سه تیغه داشته باشند و پنکه های پنجره ای سطح بالا حتی دارای یک ویژگی خودکار هستند که به هر دو فن اجازه می دهد همزمان کار کنند.

پنکه های پنجره علاوه بر بی صدا بودن، کم مصرف بودن و تعمیر و نگهداری کم، از نظر فضایی بسیار کارآمد هستند که USP آنهاست.

با این حال، این نوع فن ها همچنین می توانند آلاینده ها را از خارج بمکند، که آنها را به یک شمشیر دولبه تبدیل می کند.

فن های میز

یکی دیگر از انواع بسیار رایج، پنکه های رومیزی، همه نوع راحت، قابل حمل و جمع و جور هستند.

این‌ها را می‌توان در هر جایی که صاف، محکم و محکم است قرار داد و برای بسیاری از افراد انتخاب ارجح است – همچنین به این دلیل که بسیار مقرون‌به‌صرفه (هم از نظر نیاز و هم از نظر قیمت)، بادوام و انعطاف‌پذیر در استفاده هستند.

فن های رومیزی مجهز به یک موتور در حال اجرا هستند و با برق کار می کنند. یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‌های این فن‌ها این واقعیت است که آنها به صورت افقی تهویه می‌کنند و امکان دسترسی وسیع‌تر و توزیع برابر هوا را نسبت به سایر فن‌ها فراهم می‌کنند.

یکی دیگر از جذابیت های کنترل ابزار آنها است. بسیاری از شرکت ها فن های رومیزی را با کنترل از راه دور خود ارائه می دهند که به شما در تنظیم سرعت و جهت هوا کمک می کند.

با توجه به محبوبیت و ماهیت آسان آنها، این فن ها همیشه برای راحت تر و استفاده آسان تر ارتقا می یابند، بنابراین پیدا کردن یکی که کاملاً متناسب با نیازهای شما باشد بسیار آسان است.

پنکه پایه

انواع فن های پایه که به عنوان “پنکه های ایستاده” نیز شناخته می شوند، به دلیل تطبیق پذیری و ظرفیت خنک کنندگی قدرتمند بسیار محبوب هستند.
این فن های نوسانی بر روی پایه های جداشدنی نصب شده اند که به شما امکان می دهد کل تنظیمات را مطابق با نیاز خود تنظیم کنید.

فن های پایه کاملا بلند هستند اما حجیم نیستند، که حرکت آنها را آسان می کند. آنها همچنین بسیار سبک وزن هستند که قابلیت حمل آنها را بیشتر می کند.

برای راه اندازی این پنکه ها برخلاف پنکه های سقفی تنها به یک سوکت نیاز دارید. نوسان داخلی تضمین می کند که این فن ها هوا را به حداکثر میزان ممکن توزیع و انتقال می دهند.

مانند پنکه های رومیزی، پنکه های پایه دار نیز دارای کنترل از راه دور هستند که به شما امکان می دهد جهت و سرعت هوا را بدون حرکت دادن انگشت کنترل کنید – یا فقط با انگشت حرکت دهید، بر حسب مورد.

پایه های بزرگ و سرهای بزرگ

با این حال، با پایه های بزرگ و سرهای بزرگ، این نوع پنکه ها می توانند کمی فضای اتاق را اشغال کنند.
حمام بدون فن های اگزوز چیست؟ احتمالاً بدبو است، اما نکته ای که ما سعی می کنیم به آن اشاره کنیم این است که از فن های اگزوز بیشتر در حمام ها برای تامین تهویه، جلوگیری از ایجاد گرمای بیش از حد و تمیز نگه داشتن هوا و تمیز نگه داشتن هوا استفاده می شود.

اگزوز فن ها با برق کار می کنند و پره هایی دارند که با سرعت بسیار بالایی می چرخند.

این سرعت همان چیزی است که تمام هوای گرم اتاق را می مکد و آن را به بیرون رها می کند و در عوض اجازه می دهد هوای خنک و تازه به داخل جریان یابد. به همین دلیل، اگزوز فن ها نیز در آشپزخانه ها بسیار رایج (و یک ضرورت) هستند.

مدل های رده بالای فن های اگزوز دارای ترموستات هایی برای کمک به تنظیم دمای داخل اتاق هستند. اینها انواع مختلفی از فن ها دارند که به جای دمیدن هوا، هوا را بیرون می کشند

چرا باید پنکه را از تاسیسات کلاب بخرید؟

فروشگاه اینترنتی تاسیسات کلاب با جمع آوری بهترین برندهای پنکه توانسته تا مجموعه مناسبی را به شما معرفی کرده و خیالتان را بابت اصالت و خدمات پس از فروش آن نیز راحت کند.

شما به راحتی می‌توانید محصولات را بررسی کنید و خرید خود را انجام دهید.

در ادامه به محصولات تاسیسات کلاب در دسته پنکه نگاهی بیاندازید و اگر سوالی داشتید با مشاوران ما درواحد فروش در تماس باشید.