نحوه اضافه شدن اتوماتیک آب به استخرهای اسکیمری
در این مقاله ابتدا از روند تصفیه و تجهیزاتی که در استخر اسکیمری وجود دارد توضیح داده می شود سپس به نحوه ی اضافه شدن اتوماتیک آب به این نوع استخرها پرداخته می شود.
استخری که در عکس مشاهده می کنید را در نظر بگیرید.
در سمت راست ، فضای تصفیه خانه قرار دارد که در آن پمپ تصفیه ، فیلتر و یک مبدل حرارتی برای گرمایش وجود دارد. برای استخر یک اسکیمر نیز در نظر می گیریم. همچنین یک کف شوی در پایین ترین نقطه استخر و تعدادی نازل بر روی کف و دیواره ها قرار
می گیرد.
نحوه لوله کشی:
لوله کشی از اسکیمر به پمپ تصفیه انجام می شود . همچنین یک لوله کشی از کف شوی استخر به طور جداگانه تا داخل تصفیه خانه کشیده می شود و به مکش پمپ تصفیه متصل می گردد.
از خروجی پمپ تصفیه یک لوله برای فیلتر و از فیلتر برای مبدل حرارتی و از مبدل حرارتی به سمت نازل ها لوله کشی ادامه می یابد.
حال برای تنظیم مکش از کف شوی و اسکیمر باید برای هر کدام از آن ها یک شیر جداگانه قرار داده شود تا بتوانیم از داخل تصفیه خانه بالانس را انجام دهیم.
همینطور برای نازل هایی که بر روی دیواره و کناره استخر قرار گرفتند نیز باید شیر قرار داده شود تا بتوان بالانس آنها را انجام داد.
حال وقتی برای اولین بار استخر را پر می کنیم سطح آب را به آن مقدار که می خواهیم می رسانیم اما کاسه استخر تبخیر سطحی دارد و بخش دیگر آب توسط شناگران خارج می شود. به همین دلیل باید به طور مداوم به آن آب اضافه کنیم تا سطح آب استخر بین قسمت بالایی و پایینی دهنه اسکیمر قرار بگیرد و برای اینکه این کار را به طور اتوماتیک انجام دهیم میتوانیم از تجهیزی به نام لول رگولاتور استفاده کنیم که بر کناره استخر آن را نصب کرده و آب ورودی یا آب پر کن را به آن متصل می کنیم. اگر به داخل لول رگولاتور نگاه کنید ، داخل آن یک فلوتر(قطع کن) وجود دارد که آب ورودی به آن متصل می شود و با پایین آمدن سطح آب مسیر باز شده و آب به کاسه استخر اضافه می شود.
اما این تجهیز کمیاب بوده و قیمت آن نیز بالاست پس راه دیگری پیشنهاد می شود که می توانید از آن استفاده کنید.
تجهیزی الکترونیکی وجود دارد به نام کنترل سطح مایع که می تواند با تغییر سطح مایع فرمانی را دهد تا شیر برقی را باز و بسته کنیم. می توانیم هنگام ساخت کاسه استخر قبل از بتن ریزی یک لوله دیگر از کاسه استخر یا کف کاسه استخر به سمت تصفیه خانه ببریم و لوله را تا دریچه ورودی تصفیه خانه ادامه دهیم زیرا می خواهیم سطح این لوله تا لبه کاسه استخر یکسان باشد یا حتی بالاتر باشد . پس بهترین محل می تواند قسمت ورودی به تصفیه خانه باشد . سپس بر روی لوله 3 عدد الکترود فلزی قرار داده می شود که از کنار وارد لوله شده و در اثر برخورد آب به آن ها می توانند آب را چک کنند حال الکترود ها را به سمت تجهیزی که کنترل سطح مایع نام دارد از طریق سه عدد سیم به یکدیگر متصل می کنیم.
حالا وقتی سطح آب به کمتر از الکترود اول برسد این دستگاه فرمان خروجی داده که می توانیم این فرمان خروجی را به شیر برقی بدهیم که این شیر برقی آب پر کن را قطع و وصل می کند.
و وقتی آب به سطح الکترود بالایی می رسد می تواند شیر برقی را قطع یا خاموش کند تا جریان عبور آب بسته شود.
- بهتر است بدانیم آب استخر در اثر ورود افراد یا جریان آب دچار تلاطم می شود و سطح آب در قسمتی که الکترود ها قرار دارند بالا و پایین می شود و کنترل سطح مایع دچار خطا شده و به طور مداوم شیر برقی را باز و بسته کند . به همین دلیل حتما دقت کنید هنگام خرید کنترل سطح مایع ، نوعی را خریداری کنید که حتما تایمر تاخیر داشته باشد. یعنی در زمان مشخصی که آب به سطح الکترود ها رسید فرمان باز و بسته شدن داده شود. و توصیه می شود در قسمت ورودی این تجهیز یک تایمر 24 ساعته نیز قرار یگیرد تا در زمانی که می دانیم آب تلاطم ندارد دستگاه کار خود را انجام دهد و با این کار می توانیم خطاهایی که در اثر برخورد یا بالا پایین شدن روی الکترود ها به وجود می آید را از بین ببریم.
دیدگاهتان را بنویسید