لوازم شومینه
جزای شومینه گازی
لوازم شومینه شومینه گازی اجزایی دارد که در این قسمت به توضیحاتی درباره این اجزا پرداخته ایم.
- لوله اصلی شومینه
- مشعل شومینه
- لوله شمعک شومینه
- مجموعه فندک شومینه
- هیزم شومینه
- ترموکوپل شومینه
- شیرکنترل شومینه
- واسطه برنجی های شومینه
- منقل شومینه
لوله اصلی شومینه
وظیفه لوله اصلی شومینه گازی رساندن گاز به مشعل است. اگر در قسمت اتصال شیر کنترل به لوله اصلی و لوله اصلی شومینه به مشعل شومینه نهایت دقت نشود. باعث نشتی گاز و خسارات جبران ناپذیر میشود.
مشعل شومینه
در شومینه های گاز سوز بنا به صلاحدید تکنسین و ابعاد و خروجی شومینه از مشعلهای مختلفی میتوان استفاده کرد. انواع مشعل های شومینه عبارتند از: 1) مشعل 9سوراخ چدنی 2)مشعلهای استیل 3)مشعلهای استیل دوبل 4)مشعلهای خطی 5)مشعل کوره ای و مدلهای قدیمی تر که دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرند.
لوله شمعک شومینه
وظیفه لوله شمعک شومینه رساندن گاز به پایه پیلوت شومینه یا (شمعک شومینه) میباشد همانطور که در مورد لوله اصلی شومینه گفته شد. در اتصالات شومینه گازی باید نهایت دقت انجام شود. چون نشتی گاز باعث ایجاد خسارات مالی و جانی میشود.
مجموعه فندک شومینه
مجموعه فندک شومینه متشکل از شمعک، چینی جرقه زن و ترموکوپل شومینه است. که به صلاحدید تکنسین در جلو یا کنار مشعل قرار میگیرد.
هیزم شومینه
علاوه بر زیبایی، نقش گرمایش محیط را نیز بر عهده دارد. هیزم شومینه وقتی توسط مشعل شومینه حرارت دیده و قرمز میشود گرمای خود را به محیط میدهد و باعث گرمایش منزل شما میشود.
هیزم شومینه یکی از اجزای بسیار مهم در شومینه گازی میباشد. زیرا اگر خرد شوند جلوی خروجی مشعل را میگیرد و باعث ورود مونو اکسید کربن به محیط خانه شما میشود. پس در تعویض به موقع هیزم شومینه نهایت دقت را انجام دهید تا هم انرژی مصرفی شما هدر رفت نداشته باشد، هم از ورود مونو اکسید کربن به خانه و خسارات بعدی جلوگیری نماید.
لوازم شومینه طریقه چیدمان هیزم شومینه نیز بسیار مهم است. اگر شما هیزم ها را به گونه ای بچینید که جلوی خروجیهای مشعل شومینه را بگیرند مونو اکسید کربن وارد منزل شما میشود و دچار مشکل میشوید.
وظیفه ترموکوپل شومینه گازی چیست؟
هرگاه دو فلز غیر همجنس از یکطرف به هم متصل باشند. و قسمت اتصال را حرارت بدهیم دو سر آزاد طرف دیگر آنها تولید الکتریسیته میکند. در شیر کنترل محل اتصال دو فلز ترموکوپل توسط شمعک (پیلوت) گرم میشود انتهای دیگر ترموکوپل شومینه به بوبین شومینه متصل میشود. جریان تولیدی باعث میدان مغناطیسی در بوبین شده و هسته بوبین را به حالت جذب نگه میدارد در صورتیکه شمعک به هر دلیلی خاموش شود سر ترموکوپل شومینه خنک شده و با فرمان به بوبین شومینه باعث قطع گاز میشود.
علت خاموش شدن شمعک شومینه
لوازم شومینه شمعک شومینه در واقع فرمان دهنده. به ترموکوپل شومینه و سپس به بوبین شومینه و در نهایت به شیر کنترل شومینه میباشد. به این صورت که اگر بنا به هر دلیلی شعله شمعک خاموش شود. پس از چند ثانیه ترموکوپل شومینه خنک شده. و فرمان قطع گاز به مشعل شومینه را میدهد
علت خاموش شدن شومینه گازی چیست؟
هر گاه بوبین شومینه یا ترموکوپل شومینه شما معیوب یا سوخته باشد و یا شمعک شومینه به علت جرم گاز کیپ شده باشد، شومینه شما خاموش میشود یا پس از چند ثانیه بعد از روشن شدن خاموش میشود.
تبدیل شومینه چوبی به شومینه گازی!
شومینه چوبی را با تغییراتی میتوان به شومینه گازی تبدیل کرد. در صورت وجود لوله گاز و نصب یک شیر گازی در فاصله 1 تا 1/5 متری شومینه ، شومینه گازی درست میشود.
روش نصب ترموکوپل شومینه
ترموکوپل شومینه از یکسو به قسمت انتهایی شیر کنترل شومینه و سر بوبین شومینه بسته میشود. و سر دیگر آن در قسمت مجموعه فندک به پایه پیلوت متصل میشود.
سر ترموکوپل شومینه در قسمت مجموعه فندک شومینه دقیقا باید وسط شعله شمعک شومینه قرار بگیرد. تا بصورت درست کار کند.
تست سالم بودن ترموکوپل شومینه
تست سالم بودن ترموکوپل شومینه و بوبین شومینه بدین صورتست که اگر شما قسمت انتهایی ترموکوپل شومینه را به بوبین شومینه ای که سالم باشد وصل نمایید و سر دیگر ترموکوپل شومینه را حرارت دهیم پس از چند ثانیه قسمت انتهایی بوبین را به داخل فشار دهیم باید به حالت جذب بماند البته اتصال بدنه ترموکوپل شومینه و بوبین شومینه را نیز باید بر قرار کنیم.
لوازم شومینه مواردی که در قسمت دودکش شومینه باید بررسی شوند: 1)مسدود نبودن مجرای دودکش. 2)قطر دودکش ساختمان نباید کمتر از قطر خروجی شومینه باشد. 3)حتما از کلاهک استاندارد (اچ) استفاده شده باشد. 4)دودکش باید دارای ارتفاع لازم باشد.
بیشتر بخوانید: شومینه چیست
در خروجی شومینه وسیله ای بنام دمپر وجود دارد که با تنظیم آن خروجی گازهای حاصل از احتراق را تنظیم میکند که معمولا بوسیله زنجیری که به آن متصل است تنظیم میشود. به باز بودن دمپر در موقع استفاده از شومینه حتما توجه نمایید.
نکات ایمنی شومینه گازی
حال به شومینه گازی چیست پاسخ دادیم . بد نیست با نکات مهمی در مورد نگهداری این شومینه ها هم آشنا شویم.
- به منظور جلوگیری از خطر نشتی گاز، شومینه باید مجهز به ترموکوپل و شیر جداگانه قطع و وصل باشد.
- تنوره آجری شومینه باید به گونه ای ساخته شود که در وهله نخست به سهولت مکنده گازهای حاصل از احتراق باشد و از سوی دیگر جهت دهنده گازهای حاصل از احتراق به سمت بالا و دودکش فلزی تعبیه شده (در بخش فوقانی) باشد.
- اجاق شومینه باید به طور کامل در راستا و زیر دودکش قرار داده شود. تا گازهای حاصل از احتراق به فضای اتاق نفوذ نکند.
- برای خروج سهل و ایمن گازهای حاصل از احتراق از دودکشی به قطر 15 سانتی متر استفاده شود.
- نصب شومینه در آپارتمان های کوچک می تواند. خطرساز باشد. در اینگونه مواقع بهتر است. از بخاری گازی استفاده شود.
دیدگاهتان را بنویسید