کاربرد کولر ابی پلیمری
کاربرد کولر ابی پلیمری کولر پلیمری سلولزی از جدیدترین سیستمهای سرمایشی حال حاضر کشور به شمار میرود و شرکتهای زیادی در دنیا این نوع کولرها را به فروش میرسانند. این محصول سرمایشی به دلیل کاربرد مواد جدید در طراحی، دارای راندمان بالایی است و از این سیستم خنککننده در ساختمانهای تجاری و سالنهای عظیم تولیدی نیز استفاده میشود.
تفاوتهای اصلی کولر پلیمری با کولرهای آبی معمول
مقاومت به خوردگی و فرسایش کولر پلیمری سلولزی در برابر آب و سایر فاکتورهای محیطی بسیار بیشتر از دیگر کولرهای آبی است. علت اصلی این مقاومت فوقالعاده، ساخته شدن بدنه این سیستم سرمایشی از پلیمر است. در کولرهای معمولی دیگر که بدنه فلزی دارند، مطمئنا بدنه کولر با اصابت به آب دچار زنگزدگی و پوسیدگی میشود. اما بدنه پلیمری این کولرها باعث عمر طولانی این سیستم سرمایشی قدرتمند خواهد شد. یکی دیگر از تفاوتهای اصلی این کولر با کولرهای آبی سنتی این است که کولرهای آبی معمولی که به طور کل با پوشالهای ساده کار میکنند، اکثر با گذر زمان قابلیت خنککنندگی خود را از دست میدهند. پوشالها پس از مدتی که با آب تماس دارند دچار خرابی میشوند و ویژگیهای خود را از دست میدهند. ولی پدهای سلولزی از ورقههای کاغذی سلولزی ساخته شده و عمر طولانی دارند.
مزایای کولر پلیمری
- بدنه پلیمری در برابر گرمای شدید و همچنین آب مقاومت میکند و دچار پوسیدگی نخواهد شد.
- معمولا سنسور نمایش دمای آب کولر را هم دارد.
- برای اگزاست هوای داخل کولر، سیستم دور معکوس نیز در اکثر این کولرها تعبیه شده است.
- این سیستم سرمایشی قدرتمند دارای دو سیستم خروجی برای متصل شدن به کانال میباشد.
- این کولر قابلیت افزایش راندمان تبخیر آب خوبی نسبت به سایر کولرهای معمولی دارد.
- به کار گرفتن پنل سلولزی به جای پنل پوشالی باعث افزایش دوام و قدرت خنندگی آن شده است.
- راندمان بسیار بالایی دارد.
- صدای بسیار کمی دارد.
معایب کولر پلیمری
کاربرد کولر ابی پلیمری به دلیل اینکه بسیاری از معایب کولرهای آبی قدیمی در کولر پلیمری برطرف شدهاند، کولر پلیمری معایب چندانی ندارد و معایب اصلی مرتبط با معایب کلی یک کولر آبی است. برای مثال:
- به علت مکانیزم خنککنندگی این نوع کولر، استفاده از آن در محیطهای مرطوب توصیه نمیشود.
- استفاده از آن باعث افزایش رطوبت در محیط خانه یا محل کار میشود.
- هزینه نصب و تعمیرات و نگهداری متوسطی دارد.
نحوه عملکرد کولر پلیمری سلولزی
این نوع کولرها همانند کولر آبی عملکردشان با استفاده از تبخیر آب انجام می شود. به این صورت است که با دریافت گرمای محیط و تحویل آن، به آب ذخیره شده در دستگاه باعث ایجاد هوای خنک می شود. سپس این هوای خنک را در محیط پخش می کند.
کولرهای پلیمری دارای 50 دور موتور هستند در حالی که در کولرهای آبی معمولی دو دور موتور بیشتر ندارند. در این کولرها به دلیل وجود اینورتر، مصرف برق تا حد 60 تا 70 درصد کاهش پیدا می کند.
پدهای سلولزی در کولر پلیمری چیست؟
در کولرهای آبی از پدهای سلولزی بجای پوشال استفاده می شود. این سوال ممکن است پیش بیاید که پدهای سلولزی کولر پلیمری چیست؟ پدها از یک ورقه های نازک و موج دار از جنس سلولز درست شده است که رطوبت پذیری بالای دارد. این پدها، باعث ایجاد هوای خنک تری در سیستم سرمایشی می شوند.
تفاوت اصلی کولر آبی و کولر پلیمری چیست؟
در کولرهای پلیمری سلولزی، از ورقه های سلولزی استفاده می شود که عمر طولانی دارد و دیرتر خراب می شود. اما در کولر های آبی به علت استفاده از پوشال، با گذر زمان خنک کنندگی خود را از دست می دهد و خراب می شود.
کولرهای پلیمری، به علت ساخته شدن بدنه از پلیمر، باعث می شود این سیستم خنک کننده عمر طولانی تری نسبت به کولرهای آبی داشته باشد. کولرهای آبی، بدنه فلزی دارند و با تماس با آب به مرور دچار زنگ زدگی و پوسیدگی می شوند.
انواع مدل های کولر پلیمری
کولر های خنک کننده پلیمری، دارای 3 مدل با سطح مقطع گرد و چهار گوش جهت اتصال هستند:
- مدل بالازن
- مدل پایین زن
- مدل روبروزن
کولر پلیمری سلولزی در کجا استفاده می شود؟
مورد استفاده کولر پلیمری چیست و در کجاست؟ این کولرها، سیستم تخلیه آب خودکار دارند و هر منطقه ای که سختی آب بالا دارد، معمولا از این سیستم خنک کننده بیشتر استفاده می شود. از جمله مناطق به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- سالن های ورزشی
- واحدهای تجاری
- واحدهای مسکونی
- سالن های صنعتی
نکات مهم در جهت نگهداری کولر پلیمری سلولزی
برای جلوگیری از هزینه های اضافی و بالا بردن راندمان کولر می توان به موارد زیر توجه کرد:
- حتما عایق بندی در زمستان انجام شود
- بعد از هر دوره مصرف، فیلتر پمپ آب را تمیز کنید
- بررسی موتور فن در بعضی مواقع و روغن کاری فراموش نشود
- سعی کنید به طور منظم پدها را بررسی کنید
- بهتر است دریچه تهویه هوا، فلزی باشد
همچنین میتوانید جهت خرید کولر گازی و مشاهده انواع اسپلیت از صفحه آن دیدن فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید