دستگاه رطوبت گیر استخر چیست؟

دستگاه رطوبت گیر استخر چیست؟ استخرهای سرپوشیده شنا به عنوان یک مکان تفریحی و ورزشی باید محیطی آرام و ایمن برای شناگران باشند تا موجب لذت بردن آنها گردد. تبخیر سطحی و تدریجی آب یک امر اجتناب ناپذیر است که موجب ایجاد رطوبت می‌گردد. به دلیل همین امر استفاده از انواع دستگاه رطوبت گیر استخر یک نیاز برای استخرها به حساب می آید. رطوبت‌های استخر به مرور موجب خرابی تجهیزات استخر و بنای ساختمان خواهد شد.

در نتیجه باید به دنبال راه حلی برای از بین بردن رطوبت هوا بود تا میزان رطوبت کاهش پیدا کند. همچنین وجود رطوبت در محیط یک بستر مناسبی را برای رشد و فعالیت قارچ‌ها، باکتری‌ها و کپک‌ها فراهم می‌آورد. با تمام این اوصاف رطوبت در هوا حتی از کیفیت هوای مطبوع و دلچسب هم به شدت می‌کاهد. در ادامه مطلب در مورد دستگاه رطوبت گیر اطلاعات مفیدی را ارائه می‌دهیم. تا پایان مطلب همراه ما باشید.

معایب وجود رطوبت در استخر

پیش از اینکه به بررسی انواع دستگاه رطوبت گیر استخر بپردازیم بهتر است کمی در مورد معایب وجود رطوبت در محیط استخر صحبت کنیم. رطوبت موجب ایجاد گودال‌هایی روی زمین خواهد شد که به مرور زمان این گودال‌ها گسترش پیدا می‌کنند. همین رطوبت هنگام استفاده از استخر موجب می‌شود تا دید شناگران محدود گردد. زیرا پنجره‌ها با قطرات پوشانده می‌شوند. هوا یا فضای استخر به دلیل اشباع شدن از رطوبت کمی ناراحت کننده شده و موجب حس خفگی و سرمای خاصی در محیط خواهد شد. باقی ماندن رطوبت در استخر به مرور بوی بد ایجاد کرده و موجب ایجاد حس خفگی و سرمای خاصی در محیط خواهد شد. در آخر هم باید گفت که رطوبت بیش از حد، ساختمان یا بنای  استخر را دچار آسیب خواهد کرد؛ زیرا رطوبت در پوشش آن نفوذ کرده و ضخامت دیوارها را متراکم می‌کند.

رطوبت گیر استخر چیست ؟

رطوبت گیر یکی از تجهیزات نوین و جدید استخر است، که طبیعتاً بر اساس نام آن، رطوبت اضافه در هوای هر محیطی را جذب و حذف می‌نماید. امروزه به دلیل بالا رفتن قیمت‌های نجومی بسیاری از تجهیزات و انرژی‌ها، بسیاری از صاحبان استخرها در این فکرند که هزینه‌های نهایی محصولات را کمتر کنند به همین دلیل با خرید و استفاده از انواع دستگاه رطوبت گیر استخر علاوه بر اینکه میزان رطوبت کاهش پیدا می‌کند از زنگ زدگی و خرابی دستگاه و تجهیزات استخر جلوگیری به عمل می‌آورند.

محل استفاده از رطوبت گیر

مسلماً در هر محیط بسته‌ای که احتمال افزایش رطوبت در آن وجود دارد، استفاده از رطوبت گیر هوا پیشنهاد می‌شود؛ اما استفاده از این سیستم بیشتر در استخرهای سرپوشیده توصیه می‌گردد. زیرا در محیط بیرون از آن جا هم رطوبت فراوانی وجود دارد. در این محیط‌ها با باز نگه داشتن درب و پنجره و استفاده از فن و هواکش باز هم رطوبت در فضا باقی خواهد ماند. به همین دلیل وجود یک دستگاه رطوبت گیر احساس می‌شود و در بسیاری مواقع حتی الزامی هم هست. در مکان‌هایی همانند انبار مواد غذایی که محصولات مختلف در آن نگهداری می‌‌شوند، رطوبت زیاد است و موجب از بین رفتن آنها خواهد شد. در این حالت هم وجود دستگاه رطوبت گیر نیاز است.

انواع دستگاه رطوبت گیر استخر بر اساس عملکرد

این دستگاه‌ها خود در انواع مختلف و متعددی ساخته می‌شوند که در ادامه هر کدام از آنها را به صورت مختصر توضیح خواهیم داد.

رطوبت گیر جاذب

دستگاه رطوبت گیر استخر چیست؟ یکی از انواع رطوبت گیر، رطوبت گیر جاذب است. این رطوبت گیرها با استفاده از نمک‌های جاذب همانند سیلیکات به خوبی عملیات رطوبت زدایی را در محیط انجام خواهند داد. آنها تا جایی رطوبت را به خود جذب خواهند کرد که دیگر به حالت اشباع برسند. وقتی این مواد، اشباع شدند، دوباره آنها را احیا می‌کنند. فرایند احیا کردن آنها هم به وسیله تجهیزات متخلخل و یا به وسیله گرم کردن انجام می‌شود.

انواع دستگاه رطوبت گیر استخر الکترونیکی

همانطور که از نام این مدل از انواع دستگاه رطوبت گیر استخر بر می‌آید یک سیستم ساده است. که عملیات رطوبت گیر را بدون هیچ قطعه متحرک انجام می‌دهد. این وسیله، در عملیات رطوبت زدایی به این نحو عمل می‌کند. که رطوبت‌های هوایی که با برخورد به سطح سرد از هوا جدا می‌شوند. را مورد بررسی قرار داده و عمل تقطیر را انجام خواهد داد.

دستگاه مکانیکی جذب رطوبت

عملکرد رطوبت گیرهای مکانیکی کمی متفاوت‌تر از دیگر رطوبت گیر‌ها است. در این سیستم، رطوبت به وسیله دستگاه گرفته می‌شود. سپس رطوبت‌ها از روی کویل‌های سرد به سرعت عبور کرده به وسیله روش تقطیر رطوبت‌ها به مایع تبدیل می‌شوند. و از هوا جدا می‌گردند. مایع‌هایی که درون دستگاه می‌روند به وسیله لوله‌های درین از آن خارج می‌شوند. از این رطوبت گیرها در استخرهای سرپوشیده خیلی بیشتر استفاده می‌شود.

انواع دستگاه رطوبت گیر استخر بر اساس محل نصب

بسته به نوع دستگاه‌های رطوبت زدا، محل قرار گیری آنها متفاوت است. زیرا محل‌های مختلف نصب آنها موجب تمایز اسم آنها شده است.

رطوبت گیرهای دیواری

دستگاه رطوبت گیر استخر چیست؟ همانطور که از نام این رطوبت گیرها بر می‌آید. مستقیماً در اتاق استخرها به وسیله میله لنگر روی دیوار و اصولاً با بیش از ۲ متر فاصله از  استخر نصب می‌گردند تا عملیات رطوبت زدایی استخرهای سر پوشیده را به نحو احسن انجام دهند. این نوع رطوبت گیر علاوه بر اینکه بر روی دیوار قرار گرفته و از دسترس خارج می‌باشد، دارای یک سری ویژگی‌های دیگر هم هست. که شامل عایق حرارتی و صوتی بودن، دارای پوشش‌های اپوکسی روی مدار خنک کننده. تعمیر و نگهداری ساده و آسان. وجود چراغ نمایشگر در پنل جلویی برای نمایش عملکرد دستگاه، فیلتر کردن هوا به صورت دائمی و برخورداری از طراحی زیبا و جذاب است.

بیشتر بخوانید: نکاتی که باید هنگام خرید ماشین ظرفشویی رعایت کنید

رطوبت گیرهای داخل دیوار

از دیگر انواع دستگاه رطوبت گیر استخر،  رطوبت گیرهای داخل دیوار هستند. که به راحتی داخل دیوار نصب خواهند شد. و مدل‌های خیلی ظریف‌تری هم دارند. در این حالت، رطوبت گیرها در استخرهای سرپوشیده به هیچ عنوان در معرض دید نیستند و فقط دو توری از آن قابل مشاهده است. برای اینکه دیوارها زیباتر دیده شوند. حتی دستگاه‌ها را رنگ آمیزی می‌کنند. برای استخر عمومی، رطوبت گیرهای داخلی را در حدود ۳۰ متر مربع و یا  40 متر مربع برای استخر خانگی توصیه می کنند.

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *