تفاوت شیر چهار طرفه و شیر برقی در دستگاه تصفیه اب خانگی چیست؟

تفاوت شیر چهار طرفه و شیر برقی در دستگاه تصفیه اب خانگی چیست؟

تفاوت شیر چهار طرفه و شیر برقی در دستگاه تصفیه اب خانگی چیست؟ اگر درباره ی خرید دستگاه تصفیه آب خانگی ، تاکنون تحقیقاتی کرده. باشید احتمالا فروشندگان در هنگام معرفی دستگاه های تصفیه آب خودشان ، وجود شیر برقی یا چهار راهی را مطرح کرده اند . احتمالا اگر سوال هم کرده اید. که تفاوت شیر برقی و چهار راهی چیست ؟ احتمالا پاسخ شنیده اید. شیر برقی بهتره ! اگر برای شما هم این سوال هست. و کنجکاوید که بدانید تفاوت شیر برقی و چهار راهی در چیست حتما این مقاله را بخوانید .

همکاران و تکنسین های تصفیه آب :

حتما حتما این مقاله را با دقت بیشتری مطالعه کنید. چراکه پرده های ابهام شما در این زمینه از نگاه شما برداشته خواهد شد. این مقاله به همت و زحمت محققان و کارشناسان تاسیسات تهیه شده است.

شیر برقی بهتر است یا چهار راهی؟

دستگاه‌های تصفیه آب اسمز معکوس موجود در بازار دارای 2 مدار متفاوت هستند. و تفاوت آنها در مدار آبیشان به علت سیستم کنترل کننده روش و خاموش کننده دستگاه است. چهار راهی و شیر برقی قطعه کنترل کننده در مدار هستند. حال بهترین راه برای مقایسه این دو سیستم در مرحله اول شناخت این 2 قطعه است.

چهار راهی چیست؟

چهار راهی بخش کنترل کننده قطع و وصل جریان در مدار است و هنگامی این قطعه در مدار به شکل صحیح بسته می‌شود در زمان پرشدن مخزن و نبود خروجی آب فشار ایجاد شده در بخش زیرین قطعه باعث بسته شدن جریان یکطرفه ورودی می‌شود. به عبارت دیگر وقتی آب ورودی دارد بدون خروجی و مخزن نیز پر است فشار آب بعد از ممبران باعث عملکرد سوئیچ فشار بالا می‌شود و نتیجه موتور خاموش می‌شود، و دیگر فشار موتور در سیستم نیست ولی همچنان فشار آب شهری موجود است و آب وارد ممبران میگردد و از خروجی فاضلاب ممبران خارج می‌گردد، وظیفه چهارراهی قطع این جریان است.

بیاییم نگاهی دقیق‌تر به این قطعه بیندازیم:

تفاوت شیر چهار طرفه و شیر برقی در دستگاه تصفیه اب خانگی چیست؟ همانطور که در شکل بالا نشان داده است. تنها مرز بین آب تصفیه نشده. (جریان قسمت بالا) و تصفیه شده (جریان قسمت پایین) واشرهای پلاستیکی است. و این خود یکی از بزرگترین نقاط ضعف این قطعه است. چرا که در صورت پوسیدن، سوراخ شدن، پارگی و … جریان آب تصفیه نشده. و تصفیه شده.

بعد از ممبران مخلوط می‌گردد. و TDS آب بالا می‌رود. از طرف دیگر تمام عملکرد قطع جریان این قطعه به وسیله فشار آب از قسمت زیرین است. که امر خود ضعف دیگری را به وجود آورده. و آن مشکل در واقع قطع نشدن کامل جریان در برخی از موارد و یا در هنگام شب که فشار آب زیاد است. که نتیجه آن چیزی جز هدر رفت آب نیست. به همین دلیل است. که اغلب نشان گر گیج دستگاه حتی در هنگام خاموش بودن. و مصرف نکردن آب صفر نمی‌شود.

شیر برقی چگونه کار می کند؟

شیر برقی دقیقاً وظیفه مشابه چهار راهی را دارد. اما نحوه انجام این وظیفه متفاوت است. در شیر برقی یک موتور الکتریکی وظیفه باز و بستن کردن مسیر را دارد.

قبل از اینکه به توضیح کاملتر بپردازیم. ابتدا باید 2 نوع شیر برقی را معرفی کرد:

نوع اول شیر برقی در حالت عادی باز (NO)

در این شیر برقی بدون وجود جریان برق شیر باز همواره باز است. ولی به هنگام وصل جریان برق موتور دستگاه عمل کرده. و دریچه‌ای را در مسیر آب می‌بندد. و جریان آب را قطه می‌کند.

نوع دوم شیر برقی در حالت عادی بسته (NC)

در این نوع شیر برقی (که هدف ما در دستگاه تصفه آب است. نیز همین نوع می‌باشد.) در زمان قطع جریان برق دریچه‌ای با فشار فنر در مسیر آب همواره بسته است در هنگام برقراری جریان دریچه به عقب کشیده. و باز می‌گردد. و جریان آب برقرار می‌شود.

تفاوت شیر چهار طرفه و شیر برقی در دستگاه تصفیه اب خانگی چیست؟ در دستگاه‌های تصفیه آب دارای شیر برقی. مدار شیر برقی و موتور پمپ با منبع تغذیه به صورت موازی بسته می‌شود و سوئچ فشار بالا و فشار پایین در سر راه آدابتور با پمپ و شیر برقی به صورت سری بسته می‍شود. سوئیچ فشار بالا بعد از خروجی ممبران قرار میگیرد. بنابر این هر زمان که مخزن پر شود. و مصرف آب نیز وجود نداشته باشد. سوئیچ فشار بالا قطع می‌شود. در نتیجه موتور خاموش می‌شود. و شیر برقی نیز به دلیل نبود برق. به حالت بسته در میاید. و بدین شکل جریان آب به سیستم قطع می‌گردد.

شیر برقی به دلیل سیستمی که دارد. می‌تواند به موقع و به صورت کامل جریان اب را قطع کند. و در نتیجه در هنگام افزایش فشار در شب و یا برخی مناطق که فشار انها بالاست. هدر رفت آب نخواهیم داشت. از طرفی به مسیر آب تصفیه. به طور کامل از مسیر آب تصفیه نشده جدا است. لذا به هیچ وجه آب تصفیه آلوده نمی‌شود.

مقایسه شیر برقی و چهار راهی در مدارهای آبی دستگاه‌های تصفیه آب اسمز معکوس:

مزایا و معایب 2 قطعه در جدول زیر مشخص شده است.

این قطعه به صورت مکانیکی عمل قطع کردن آب را انجام میدهد . یک دیافراگم در وسط آن قرار گرفته است. که وقتی فشار مخزن از فشار آب ورودی به دستگاه بیشتر میشود. مسیر آب ورودی را مسدود میکند .

معایب و مزایای چهارراهی :

– دقت پایینی دارد.

– دور ریز آب در آن زیاد است.

– خرابی آن معمولا زیاد است

– عیب یابی دستگاه معمولا مشکل است

– مسیر لوله کشی دستگاه کمی شلوغ و پیچیده میشود

بیشتر بخوانید: معرفی انواع دستگاه تصفیه اب خانگی

نشانه خرابی آن :

گاهی اوقات دیافراگم معیوب میشود. و آب لوله با آب تصفیه شده قاطی و سختی آب. خروجی تصفیه بالا میرود .

در بسیاری از مواقع در زمانی که مخزن پر میشود. و دستگاه خاموش میشود. خروجی فاضلاب قطع نمی شود. و آب یکسره به فاضلاب میرود .

گاهی اوقات سبب میشود. که دستگاه خاموش و روشن شود .

همچنین میتوانید جهت خرید کولر گازی و مشاهده انواع اسپلیت از صفحه آن دیدن فرمایید.

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *